Impact first

Goejenhandel is een sociale onderneming. De stichting is opgericht om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en te strijden tegen kansenongelijkheid. Commerciële activiteiten staan altijd in dienst van de sociale missie. En dat zie je terug in alles wat we doen, van workshop tot productlabel. Zo maken wij samen met jou het verschil voor jongeren.

Founded in 2021

Historie Goejenhandel

De stichting is opgericht door Norbert Heijl. Hij geeft dagelijks leiding aan een klein team van medewerkers en stagiairs. De stichting heeft een bestuur, dat elke twee maanden samenkomt:

Bestuursleden
 • Maria Melis, voorzitter.
 • Saskia Stads, Penningmeester. 
 • Haiko Huvenaars, Secretaris.
 • Norbert Heijl, oprichter, directeur. 
Het team
 • Kelly Schellekens, allround ondersteuning.
 • Anne-Will Jonkers, creatieve ondersteuning. 
Goejenhandel bestuur
Norbert Heijl Goejenhandel
Norbert Heijl

Oprichter stichting Goejenhandel

Kennismaking

Over de oprichter

Als grafisch ontwerper met zijn eigen studio heeft Norbert Heijl sinds 2000 zijn sporen verdiend in de creatieve sector. Omdat hij zich meer en meer begon te ergeren aan de kansenongelijkheid in de maatschappij, besloot hij in 2021 het initiatief te nemen om kansen te creëren voor jongeren met creatief talent, die dat om wat voor reden dan ook niet vanzelfsprekend benutten. De aanpak bleek te werken en niet veel later was de oprichting van de stichting een feit.

Er ligt tegenwoordig zoveel druk op de jongere generatie. Veel van hen kunnen het niet bijbenen en maken keuzes die niet helpen bij een gezonde deelname aan de maatschappij. Dat raakt me, want zoveel talent en potentieel gaat verloren. Dat móet anders kunnen, voor de jongeren zelf en voor de maatschappij.

De uitdaging is voor mij om een gezond verdienmodel te combineren met de reden van ons bestaan: werken aan een inclusieve creatieve industrie door persoonlijke en creatieve ontwikkeling bij jongeren die niet zonder hulp in die sector belanden. Ik vind het fantastisch wat we bereiken met onze aanpak en het vertrouwen krijgen van bijvoorbeeld gemeente Tilburg om het verschil te maken voor Tilburgse jongeren.

Meer Goejenhandel?

Benieuwd naar meer details over onze sociale onderneming? Tik op de afbeelding hieronder om de informatie te downloaden.

jaarcijfers 2021 2022 goejenhandel
Jaarcijfers

2021 – 2022

jongeren folder goejenhandel
Folder

Voor jongeren

flyer voor organisaties goejenhandel
Folder

Voor organisaties

Enthousiast of heb je een vraag?

Wil je meer informatie, een jongere aanmelden of een opdracht indienen? Laat dan hieronder je gegevens achter.

  Lees hier onze privacyverklaring

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Goejenhandel t shirt